Мови

Ви є тут

Від колядки до джазу

Концерт «Щедрий вечір з добрим джазом» відіграв відомий етно-джазовий гурт «ShockolaD». Спочатку гурт заколядував трохи традиційних, всім відомих колядок, глядачі з задоволенням співали з Іванкою Червінською, вокалісткою гурту. Проте, то не була звичайна коляда, «ShockolaD» залишив у ній слова та основний музичний мотив, але колядки зазвучали зовсім по-новому, як типовий інтерпритаційний джаз. В такому джазовому виконанні відлунювало етнікою та чимось «недоторкано диким», наче, сама природа співала в купі з музикантами. Слухаєш слова колядки, а заплющуєш очі – музика заносить тебе то в дикий степ, то десь високо в гори. Музика цього вечора абсолютно не нагадувала нам традиційно різдвяні мотиви, за своїм характером вона була скоріш фольклорно медитаційною музикою , яку найкраще сприймають на літніх фестивалях під відкритим небом.

У другій частині вечора «ShockolaD» колядував разом зі своєю колишньою вокалісткою Даною Винницькою та польською джазовою співачкою Кароліною Беімчик . Виявляється в Україні та Польщі є ідентичні колядки, котрі можна колядувати одразу двома мовами – один куплет українською, інший польською – і зміст не порушиться.

В останній частині концерту на сцену вийшла американська джазова виконавиця Брія Блесінг. Співачка виконала під гітару в супроводі музикантів з гурту «ShockolaD» кілька традиційно американських колядок. То було дуже мелодійне, абсолютно інше звучання різдвяної пісні, таке звучання справді створювало затишок та відлуння саме домашнього свята. В кінці «Щедрого вечора з добрим джазом» його учасники заколядували разом, адже на всіх мовах різдвяна пісня запалює в наших серцях радість та тепло різдвяної зірки.

© Shockolad
All rights reserved.